Pont de la Capella
(Naut Aran | Tredós - Val d'Aran)

Tredós - Pont de la Capella (Foto: Juli Soler -Arxiu C.E.C.-, c1907)

Tredós - Pont de la Capella (Foto: Joan Tous -Invarquit.Gencat.cat-, 1977)

TipusPonts i aqüeductes
Situació Carrèr deth Pont
Pont de pedra sobre la Garona, construït l'any 1753 segons indica una inscripció que es es pot veure aigües avall. Esta situat molt a prop de la capella de La Mare de Déu del Remei. Fins als anys vuitanta es va conservar gairebé intacte però va resultar molt alterat quan s'hi va sobreposar una nova estructura, més ampla. L'Inventari de la Generalitat el descriu així: "és d'estructura senzilla, d'un sol ull, i de no gaire altura, que com més usual aprofita l'encaix del llit del riu per assentar els esperons damunt de la roca. L'arcada d'estructura semicircular,rebaixada, és extradossada a banda i banda per sengles arcs resolts amb carreus allargassats disposats en full de llibre. Els paraments presenten material de reble, de mides mitjanes en un costat, i menut en l'altre, fet que probablement té a veure amb l'adequació posterior a la calçada, de perfil pla, amb un cert desnivell."