Castell de Peralta
(Forallac - Baix Empordà)

Peralta - Castell (Foto: Pere Català Roca, 1962)

Peralta - Castell

Situació Santa Susanna de Peralta, al costat de la carretera
S'hi accedeix a través d'un antic mas sota el qual, a través d'un arc de mig punt, passa el camí.

Més que un castell, degué ser una casa forta, la documentació de la qual (castrum de Peralta) no recula més enllà de 1395, quan formava part dels dominis del castell de Peratallada.

Degué ser construït cap al segle XIII i constava d'una construcció de planta rectangular envoltada d'un perímetre murat, probablement bastit amb posterioritat. L'edifici tenia dues voltes de canó. Al primer pis es conserva una porta adovellada, de mig punt, a la qual s'hi accedeix per una escala exterior de pedra, segurament d'època tardana. Al nivell inferior hi ha un forat on hi deuria haver també una porta.

Es troba en molt mal estat, pràcticament només resta la façana principal i una part de la lateral.