Església de Sant Climent de Peralta
(Forallac - Baix Empordà)

Peralta - Església de Sant Climent

Peralta - Església de Sant Climent (Foto: Albert Esteves, 2017)

Peralta - Església de Sant Climent (Foto: cartell al costat del monument)

Situació Peralta. Ctra. C-66 km, 5, a pocs metres
Hi hagué una primitiva esglesiola de Sant Climent de Peralta situada al costat del mas Vidal, on encara hi ha algunes restes preromàniques. L'església nova va ser ubicada a uns 2 km i es va construir entre els anys 1751 i 1757. Consta d'una nau coberta amb volta de llunetes, amb capçalera poligonal i capelles laterals. Està feta amb paredat de pedruscall i arrebossada. La porta és de pedra calcària, rectangular, flanquejada amb pilastres que suporten un entaulament amb volutes barroques, una fornícula i semiesferes. Centra la façana una rosassa amb ornamentació de terracota calada. Adossat a la façana hi ha el campanar de torre, amb merlets i coberta piramidal. En un gran carreu de cantonada de l'absis s'hi gravà: 7 FABRER 1751.