Església de Santa Rosa (Llafranc)
(Palafrugell (Calella, Llafranc, Tamariu) - Baix Empordà)

Palafrugell - Santa Rosa (Llafranc)

Palafrugell - Santa Rosa (Llafranc) (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorJaume Mestres Fossas (reforma segle XX)
Situació Llafranc. Santa Rosa, 13-15
Dedicada a Santa Rosa de Lima, segons Josep Pla, en honor a una estiuejant que va contribuir a l'obra i que es deia Rosa. Va ser inaugurada l'any 1897, però el seu aspecte actual es deu sobretot a les ampliacions dels anys 1948 i 1958. Mestres Fossas, arquitecte del GATCPAC, hi treballa amb un criteri modern matisat pel respecte a l'arquitectura popular.

És un edifici de tres naus, amb capçalera poligonal i campanar de torre. La façana conserva l'aspecte original, amb portal rectangular emmarcat amb pedra i finestral geminat. L'absis està decorat amb pintures al·lusives a la vida de la santa patrona, obra de Guillem Soler (1945).