Can Cama (Romanyà)
(Santa Cristina d'Aro - Baix Empordà)

Santa Cristina d'Aro - Can Cama (Romanyà) (Foto: Albert Esteves, 2017)

Santa Cristina d'Aro - Can Cama, detall d'una finestra tapiada

Santa Cristina d'Aro - Can Cama, detall d'una finestra tapiada (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Romanyà de la Selva
Masia de dimensions notables que centra, juntament amb l'església veïna, el nucli de Romanyà. La casa degué ser reconstruïda o remodelada al segle XVII o XVIII. Destaca especialment la garita cantonera que dóna a la placeta de l'església.

En aquesta noble finca hi varen néixer Benet Cama (1699) i Feliu Cama i Gros (1706) que prengueren els hàbits religiosos; el primer ho faria al monestir de Sopatrán (Guadalajara) i el segon a Montserrat. Amb el temps, Feliu Cama arribaria a ser abat del monestir-col·legi de filosofia de Sant Esteve de Ribes de Sil (1749-53 i 1769-72), i també ho seria a Madrid (1765-68). (Font Catàleg del Patrimoni) .