Bust de Mercè Rodoreda (Romanyà)
(Santa Cristina d'Aro - Baix Empordà)

Santa Cristina d'Aro - Bust de Mercè Rodoreda

Santa Cristina d'Aro - Bust de Mercè Rodoreda (Foto: Albert Esteves, 2017)

Santa Cristina d'Aro - Cementiri de Romanyà, amb el sepulcre de Mercè Rodoreda

Santa Cristina d'Aro - Cementiri de Romanyà, amb el sepulcre de Mercè Rodoreda (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorAntoni Delgado i Oliveró
Situació Romanyà de la Selva
Obra de l'artista local Antoni Delgado, va ser inaugurada l'any 2014. Mercè Rodoreda està estretament vinculada a Romanyà, on va passar els darrers anys de la seva vida (1972-1983) i on està enterrada. El poble i l’entorn li van servir d’inspiració per algunes de les darreres obres: Mirall trencat, Viatges i flors i Quanta, quanta guerra...

A la plaça de l'Església hi podem llegir aquest fragment: Les Gavarres, totes un alzinar, a l'hora de la posta quan el sol les besa de biaix, semblen de vellut. Em vaig trobar, doncs, davant d'un dels paisatges més dolços de Catalunya. Les temporades que abans passava a Barcelona ara les passo a Romanyà de la Selva, davant d'aquestes muntanyes segures, sempre verdes, que em donen grans quantitats de pau, a mi, que durant anys he fet, o he hagut de fer, de pedra que rodola.