Creu de Romanyà
(Santa Cristina d'Aro - Baix Empordà)

Santa Cristina d'Aro - Creu de Romanyà (Foto: Albert Esteves, 2017)

TipusCreus monumentals
AutorFèlix de Azúa
Situació Romanyà de la Selva
En commemoració amb el pensament del Pontífex Lleó XIII que recomanà que, en tota la comunió catòlica i en els cims de les muntanyes, es rendís homenatge a Crist, diversos propietaris de Romanyà de la Selva varen fer aixecar un monument que recordés en aquest lloc al redemptor del món. Per aital construcció es va encarregar el projecte a l'arquitecte Fèlix de Azúa, que va dissenyar una creu gòtica d'un florit modernitzat, amb una columna vuitavada que sostenia el capitell i la creu, amb quatre figures simbolitzant les estacions anyals, alternats amb els escuts de Catalunya i Sant Jordi, havent-hi a la part superior els anagrames de Jesús i Maria. Aquest monument es va inaugurar el dia 28 d'agost de 1904.