Església de Sant Julià de Tartera
(Das - Cerdanya)

Das - Església de Sant Julià de Tartera (Foto: Albert Esteves, 2022)

Das - Sant Julià de Tartera

Das - Sant Julià de Tartera (Foto: Albert Esteves, 2006)

Das - Església de Sant Julià de Tartera. Planta

Das - Església de Sant Julià de Tartera. Planta (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1924)

Das - Església de Sant Julià de Tartera. Planta (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Tartera
InterèsEspecial interès Interessant
La parròquia de Tartera està documentada des del segle X i va ser possessió, inicialment, del monestir de Sant Miquel de Cuixà. L'església, del segle XII, compta amb la particularitat de tenir dues naus, de diferent llargària, capçades amb dos absis semicirculars i comunicades mitjançant una arcada. La nau gran és coberta amb volta de canó apuntat i la més petita amb volta de quart de cercle. La porta és situada a una façana lateral i té dos arcs en degradació sobre impostes aixamfranades. La façana de ponent és cega i coronada amb una petita espadanya.