Casa del Comú
(Das - Cerdanya)

Das - Casa del Comú

Das - Casa del Comú

AutorEduard Fontserè Mestre
Situació Das
La Casa del Comú, inaugurada l'any 1891, és un dels edificis més notables de Das. La seva construcció va ser finançada pel periodista i dramaturg Rossend Arús i Arderiu (Barcelona, 1847-1891), un dels primers estiuejants -la mare del qual era de Das-, com a focus d'instrucció i cultura. Durant algun temps es va fer servir d'escola, biblioteca i ajuntament. Actualment, allotja l'Ajuntament i el Museu de Das, amb una col·lecció de caràcter etnològic. D'estil eclèctic, barreja elements de tipus clàssic (columnes, capitells, frontons), amb altres d'influència centreeuropea. El seu element més característic és la torre central, amb funcions de campanar i de rellotge.