Casal Popular
(Palafrugell (vila) - Baix Empordà)

Palafrugell - Casal Popular, façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2017)

TipusAteneus i centres socials
AutorJ. Maria Manich Elias, e.i.
Situació Carrer de la Caritat, 66
El Casal Popular, ara Casal Parroquial, va ser una important societat recreativa catòlica fundada pel rector Josep Bosch Arnau. Construït l'any 1916 reculat respecte a la línia del carrer, per la qual cosa es crea una petita plaça al seu davant. Així mateix, el pis inferior permet travessar l'edifici fins al carrer posterior, on hi ha els camps d'esports parroquials.

L'edifici ocupa el solar de l'antiga masia de Cal Vergonyós, una important família de Palafrugell. Era un casal dels segles XVI-XVII, amb un gran portal adovellat, del que no en resta cap vestigi. En aquell moment era ocupat per l'Ateneu Palafrugellenc, fundat l'any 1913. Reformat el 2009 per Martí Pagés.