Fàbrica Vigas
(Palafrugell (vila) - Baix Empordà)

Palafrugell - Fàbrica Vigas

Palafrugell - Fàbrica Vigas (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Carre de Girona, 28-36 / carrer d'Anselm Clavé, 49-53 / carrer Nou, 46-50
És l'empresa continuadora de la fàbrica de taps de suro fundada l'any 1887 per Martí Cama Prat. Quan Cama va anar a dirigir una fàbrica que el seu oncle havia fundat a Reims, la de Palafrugell va quedar en mans del seu cosí Víctor Bonany Prat. Quan la seva néta, Maria Bonany i Miquel, es va casar amb Josep Vigas Massoni, va passar a ser dirigida per aquest, que va arriba a ser un dels més importants empresaris surers.

La fàbrica està formada per un conjunt d'edificis organitzats entorn d'un gran pati rectangular. Dels acabats exteriors destaquen les motllures de les finestres, amb un aire mudèjar.