Torre de Can Mario
(Palafrugell (vila) - Baix Empordà)

Palafrugell - Torre de Can Mario (Foto: Albert Esteves, 2017)

TipusTorres i dipòsits d'aigua
AutorGeneral Guitart i Lostaló
Situació Plaça de Can Mario
L'antiga torre d'aigua és segurament l'element més destacat del conjunt fabril de Can Mario. Va ser construïda l'any 1904. El Catàleg del Patrimoni de Palafrugell la descriu així: "La seva estructura combina el ferro i el maó, amb baranes metàl·liques amb elements decoratius i alguns revestiments de maó vidrat. L’entramat de ferro, al voltant d’un cos d’obra, conté l’escala que porta a la part superior, on sobresurt el cos cilíndric del dipòsit de l’aigua amb una barana a la part superior de forja i decorada a tot volt. Més amunt s’aixeca un segon espai de guaita més reduït, circular i amb el mateix tipus de barana. L’extrem superior és emfatitzat amb un casquet cònic rematat d’una sageta que té un element decoratiu de forja calada, amb l’emblema de la casa comercial: Talleres del arquitecto Juan Torras. Ha estat recentment restaurada, però no se n’han restituït alguns revestiments de maó vidrat que cobrien part de l’estructura".