Fundació Josep Pla
(Palafrugell (vila) - Baix Empordà)

Palafrugell - Fundació Josep Pla

Palafrugell - Fundació Josep Pla (Foto: Albert Esteves, 2017)

TipusMuseu
Situació Carrer Nou, 49-51
El més insigne dels palafrugellencs, l'escriptor Josep Pla (1897-1981), va fer donació l'any 1973 de la seva biblioteca privada a l'entitat que posteriorment es convertiria en la fundació que duu el seu nom. La seva seu està situada a la casa on va néixer i a l'edifici adjacent. L'escriptor hi va viure fins als 7 anys, fins que la família es va instal·lar a la nova casa del carrer Torres i Jonama.

La Fundació Josep Pla, a més de la biblioteca de l'escriptor disposa d'un centre de documentació amb manuscrits personals, fons d'imatges i hemeroteca relacionats amb l'escriptor i la seva obra. A part d'això hi ha una exposició permanent, amb fotografies, objectes i audiovisuals, i també es celebren exposicions temporals.