Cases de cós del carrer Sant Sebastià
(Palafrugell (vila) - Baix Empordà)

Palafrugell - Cases del carrer Sant Sebastià

Palafrugell - Cases del carrer Sant Sebastià (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Carrer de Sant Sebastià, 18-24
Conjunt de cases de cós , de planta i pis, que formen un conjunt unitari pel que fa al seu volum i estructura. De les inscripcions a les llindes es dedueix que van ser propietat d'una mateixa família, els Murató. En un hi ha el nom d'Antoni Murató i en una altra s'hi pot llegir "Joan Murató 1761". Les obertures de les quatre cases estan emmarcades amb pedra i les del pis tenen els ampits ressaltats. Dues cases tenen els portals de llinda monolítica i una altra és d'arc rebaixat. En conjunt, són un bon exemple d'un tipus de construcció popular molt habitual als segles XVII i XVIII.