Estació del Carrilet
(Santa Cristina d'Aro - Baix Empordà)

Santa Cristina d'Aro - Estació del Carrilet (Foto: Albert Esteves, 2017)

TipusEstació
AutorCarles Cardenal, eng.
Situació Carrer de l'Estació
El Catàleg del Patrimoni de l'Ajuntament de Santa Cristina la descriu de la següent manera: "Antiga estació de la companyia del Ferrocarril de Sant Feliu de Guíxols a Girona, proveïda d'un bloc de serveis aïllat i pou annex a l'estació, que va ser construït entre els anys 1890-91, entrant en funcionament el 30 de juliol de 1892. L'estació formava part del projecte ferroviari de conjunt projectat i dirigit per l'enginyer de camins Carles Cardenal, essent el constructor de les obres Josep Mundet de Llagostera. Aquesta edificació restava inclosa dins la categoria d'estació de tercera, i es conformava de planta rectangular on hi havia el despatx de bitllets i l'habitatge del cap de l'estació. Hi destaquen diversos elements d'obra vista, la coberta a dues aigües amb teules planes fabricades a la casa "Roix Frères" de Marsella, així com una cresteria ceràmica al cim del carener, avui encara parcialment existent. L'estació de Santa Cristina va deixar de funcionar el mes d'abril de 1969, en clausurar-se la línia."

L'estació fou restaurada fa uns quants anys, amb gestió de l'Ajuntament, instal·lant-hi el Centre Cultural. Actualment s'hi troba emplaçada l'Oficina de Turisme.