Mas Nadal
(Santa Cristina d'Aro - Baix Empordà)

Santa Cristina d'Aro - Mas Nadal

Santa Cristina d'Aro - Mas Nadal (Foto: Albert Esteves, 2017)

Santa Cristina d'Aro - Mas Nadal (Foto: Jaume Frigola -Invarquit, Gencat.cat-, 1986)

Situació Carrer Pep Ventura, 13
Masia de mitjan segle XVIII amb torre de guaita cantonera situada a l'antic paratge Nadal, d'on li ve aquesta identificació. D'antigor, aquesta propietat posseïa diverses peces de terres escampades en altres indrets de la vall, on destacaven per la seva importància les situades als paratges de Salom i de Canyet, aquest darrer prop a tocar el terme municipal de Castell d'Aro. L'any 1845, el seu propietari, el doctor Joan Teixidor, veí i que exercia la seva professió de metge a Sant Feliu, comptava amb un total de 28 vessanes de terra cultivable situades al voltant del mas. Aquesta edificació limitava amb altres grans propietats de la zona, com les del mas Calvet, o les dels terratinents Joan Jofre o Benet Barraquer.

Font: Inventari del Patrimoni. Ajuntament de Santa Cristina d'Aro