Torre de Vila-seca
(Palafrugell (vila) - Baix Empordà)

Palafrugell - Torre de Vila-seca

Palafrugell - Torre de Vila-seca (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Carrer de Vila-seca, 21
Torre de defensa que estava adossada a una masia desapareguda (encara es veu l'encaix) que ja existia l'any 1446. La torre va ser afegida cap a l'any 1565, quan va ser autoritzada la seva construcció pel prior de Santa Anna, senyor de Palafrugell. Posteriorment es va construir una passera entre la torre i la casa. Està situada a l'antic veïnat de Vila-seca, d'origen romà, avui absorbit pel creixement urbà de Palafrugell.

La torre és cilíndrica, atalussada en la base, que ha perdut el coronament original, substituït per una coberta de teules. Es conserva la volta del pis inferior. La porta està elevada i es conserven petites finestres i espitlleres.

Va ser restaurada l'any 2010.