Casa Miquel
(Palafrugell (vila) - Baix Empordà)

Palafrugell - Casa Miquel

Palafrugell - Casa Miquel (Foto: Alex, 2012)

AutorGeneral Guitart i Lostaló
Situació Carrer de la Garriga, 22
Casa unifamiliar en cantonada promoguda per Joan Miquel Avellí cap a l'any 1910. Va ser la seu social de l'empresa Miquel, Vincke & Meyer. Anteriorment atribuïda a Josep Goday, ara se sap amb certesa que va ser projectada per l'arquitecte General Guitart. Va ser habitada pel pintor Modest Cuixart i ara és seu de la Fundació Cuixart.

L'estil arquitectònic està a cavall de l'eclecticisme i el modernisme. Aquest darrer es fa palès especialment al pis superior i al coronament, així com a la reixa de forja. La porta que donava al carrer Garriga va ser tapiada.