Biblioteca Ramon Fernández Jurado
(Castelldefels - Baix Llobregat)

Castelldefels - Biblioteca

Castelldefels - Biblioteca (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorJosep Muxart
Situació Bisbe Urquinaona, 19-21
Edifici en forma de ela, d'uns 5000 metres quadrats, estructurat en dos cossos esglaonats que conformen quatre plantes. Integrat cromàticament al paisatge, destaca el mur cortina de llistons verticals que el recobreix com si fossin fileres de llibres; així com el joc visual del paviment, una sopa de lletres (disseny gràfic de l'obra: estudi PFP).

Va ser inaugurada l'any 2012. Està dedicada a Ramon Fernández Jurado, militant antifeixista durant la Guerra Civil i vinculat a grups esperantistes. Amb el retorn de la democràcia es va integrar al PSC i va ser regidor de Castelldefels i poc abans de morir va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya.