Mercat del Centre
(Gavà - Baix Llobregat)

Gavà - Mercat del Centre (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusMercat
AutorEmili Gutiérrez Díaz
Situació Plaça Major, 3
Des de 1881 el solar havia estat ocupat per les escoles. En traslladar-se aquestes l'any 1933, l'Ajuntament va decidir reconvertir l'edifici en mercat municipal. Les obres es van iniciar l'any 1934 i es van enllestir l'any següent.

L'edifici està situat en una cantonada i és de planta rectangular, amb terrat. En l'ornamentació es fan servir elements del repertori clàssic, com els capitells de les pilastres o els gerros del coronament, dins un estil a cavall entre el noucentisme i el racionalisme. Gutiérrez Díaz fou arquitecte municipal del Prat, on va projectar el Teatre Modern.