Refugi antiaeri
(Gavà - Baix Llobregat)

Gavà - Refugi antiaeri

Gavà - Refugi antiaeri (Foto: Leeris-AaG , 2017)

TipusElement singular
Situació Rambla de Salvador Lluch / Salamanca
Durant la Guerra Civil la Companyia Roca Radiadors va ser col·lectivitzada i destinada a la producció d'armament. Això va fer que Gavà es convertís en objectiu d'atacs aeris, especialment intensos durant l'any 1938. Per protegir la població, els mateixos treballadors de la fàbrica van construir aquest refugi, format per una galeria de formigó, de 124 m de llarg, 2 m d’amplada i 2 m d’alçada, emprant la tècnica de l'encofrat perdut. Hi podien refugiar-se fins a 700 persones.

Va ser redescobert l'any 2008 degut a unes obres i posteriorment es va recuperar. Des de 2013 forma part dels espais del Museu de Gavà.