Can Balasc
(Barcelona | Sant Gregori - Turó Parc - Barcelonès)

Barcelona - Can Balasc

Barcelona - Can Balasc (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Santa Fe de Nou Mèxic
L'origen d'aquest mas es podria situar al segle XVII tot i que l'edifici actual deu ser una reconstrucció del segle XVIII. A la porta antiga hi ha inscrita la data de 1706. Fins a l'any 1897 estava integrada al terme de les Corts i formava part d'una barriada coneguda com a Can Ràbia.

L'any 1929, la família Llobet va fundar Piscines i Esports als terrenys de Can Balasc i Ca n'Orlondo (on abans hi havia hagut el Real Polo Jockey Club), un complex de lleure i vegetació que va tenir 10 hectàrees, lluny de les 3 on el va acabar comprimint l'alcalde Porcioles. Finalment, als anys 90, va passar de mans municipals a l'explotació privada amb cinemes i restaurants i la masia va quedar reduïda a local de menjar ràpid.