Joventut
(Barcelona | Sant Gregori - Turó Parc - Barcelonès)

Barcelona - Joventut (Foto: Albert Esteves, 2018)

Barcelona - Joventut (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJosep Manuel Benedicto Garcia
Situació Plaça Francesc Macià
Escultura de marbre situada al parterre circular que centra la plaça Francesc Macià, no accessible pels vianants. Va ser instal·lada l'any 1952, coincidint amb les reformes urbanes que es van realitzar a la plaça amb motiu de la celebració del Congrés Eucarístic, aquell mateix any. Es tracta de la figura d'una noia gairebé nua, asseguda a terra, que s'acarona els cabells amb les dues mans. Tot i ser d'una data tardana, es pot considerar inspirada encara per l'esperit noucentista que caracteritza l'obra de Benedicto.

Com anècdota cal esmentar que va ser objecte d'un atac vandàlic pec després de ser instal·lada, que va suposar l'amputació del nas i el braç esquerre. Els trossos es van poder enganxar de nou però encara són visibles les esquerdes.