Can Fruitós (o Fritós)
(Sentmenat - Vallès Occidental)

Can Fruitós (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

Can Fruitós, banda dreta, on es troba la porta d'accés

Can Fruitós, banda dreta, on es troba la porta d'accés (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

Can Fruitós: porta que dóna accés a la masia, i que deixa veure el pati interior

Can Fruitós: porta que dóna accés a la masia, i que deixa veure el pati interior (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

Situació S'hi accedeix pel camí de Can Fruitós, prolongació del carrer de Climent Humet
Mas que pren el seu nom d’una antiga capella dedicada a Sant Fruitós. Fins al 1868 pertanyia a l’antic territori conegut per Condal. Era, doncs, una capella situada en terme de Sentmenat, però que depenia de la parròquia de Caldes. El seu nom apareix per primera vegada l’any 1066.

El mas presenta la típica estructura de la masia del segle XVIII; però diferents reformes posteriors li han donat una fesomia diferent, que correspon més a una masia del segle passat. Malgrat tot, conserva moltes de les seves estructures inicials, al pati lateral interior hi ha dues arcades gòtiques molt esveltes i molt boniques.

[Font: Sentmenat.com]