La Unión Suiza
(Barcelona | Diagonal - Travessera - Barcelonès)

Barcelona - La Unión Suiza (Foto: MISUI, 2015)

TipusEstabliment comercial
AutorEnric Sagnier Villavecchia / Eduard M. Balcells
Situació Av. Diagonal, 482 / Via Augusta, 1
L'emblemàtica joieria de la família Vendrell, que té el seu origen l'any 1840, està ubicada en un edifici projectat per Enric Sagnier durant els anys vint del segle passat, situat a la cantonada entre Diagonal i Via Augusta, del qual n'ocupa la planta baixa amb entresolat i el primer pis. L'establiment s'hi va instal·lar l'any 1946 i la decoració va ser projectada per Eduard M. Balcells. L'any 2015 s'hi va incorporar el pis superior, on va residir Francesc Macià, comunicat a través d'una discreta escala. Era la planta noble de l'edifici i va ser decorada pròdigament pel mateix Sagnier: elements de forja, motllures, vitralls, pintura mural, parquet, porta principal, ebenisteria s'han recuperat, així com l'espai de la capella, i actualment és seu de la nova marca MISUI. La reforma ha estat a càrrec de Diego Ramos, que ha aconseguit que la llum refulgeixi en un interior on domina el blanc.