Casa Vicenç Montal
(Barcelona | Diagonal - Travessera - Barcelonès)

Barcelona - Diagonal, 550-564 (Foto: Albert Esteves, 2018)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorEusebi Bona Puig
Situació Diagonal, 550-564 / Aribau, 183
Edifici de dimensions notables, que ocupa un solar de planta trapezial, amb façanes a tres carrers, la principal abocada a la Diagonal. Va ser construït l'any 1929. En aquella època, Eusebi Bona emprava un llenguatge arquitectònic que es pot inscriure dins el classicisme monumentalista, hereu del Beaux Arts francès. A la mateix època havia projectat l'edifici de la Unión i el Fènix, al Passeig de Gràcia, d'un estil semblant, tot i que més ampul·lós. En aquest altre es mostra més contingut, configurant unes façanes on els eixos verticals definits per les obertures es van repetint mimèticament, tret dels extrems, concebuts a mode de torres que s'enlairen amb dos miradors rectangulars. El coronament de tot l'edifici està ritmat amb un seguit de pinacles, com si fossin merlets. Remarquen l'horitzontalitat de les façanes els balcons correguts, amb balustrada, dels pisos principal i àtic, aquest darrer distingit amb frontons triangulars damunt les llindes.