Casa Lamadrid
(Barcelona | Diagonal - Travessera - Barcelonès)

Barcelona - Muntaner 240 (Foto: Albert Esteves, 2018)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorEmilio Gutiérrez Díaz
Situació Carrer Muntaner, 240 / Bon Pastor, 1
Edifici en xamfrà construït l'any 1935 després de ser enderrocada la casa Tomàs Santos de Lamadrid, un edifici modernista projectat per Sagnier l'any 1900. La mateixa família va fer construir al seu lloc l'actual edifici, de planta baixa i sis pisos, de formes arrodonides, que es va haver d'aturar a causa de la Guerra i no es va enllestir fins després. Està configurat en tres trams, la planta baixa, amb un portal remarcable, el tram central de quatre pisos, amb quatre poderoses columnes estriades, i els dos pisos superiors, separats per una terrassa que fa de cornisa. Als laterals, les columnes es transformen en pilastres, coronades amb uns plafons amb relleus de figures humanes.