Col·legi d'Economistes de Catalunya
(Barcelona | Vila de Gràcia - Fontana - Barcelonès)

Barcelona - Col·legi d'Economistes de Catalunya (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Col·legi d'Economistes de Catalunya (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorRoldán + Berengué
Situació Plaça Gal·la Placídia 32
Ubicat en un solar que anteriorment ocupaven unes atraccions de fira, just al llindar entre els barris de Gràcia i Sant Gervasi. El projecte va ser elaborat pel despatx Roldán + Berenguer Arquitectes, l'any 2009, i es va construir l'any 2013. Segons la memòria del projecte, està sintetitzat en tres eixos: visibilitat, convertibilitat i comunicabilitat. L'edifici té sis plantes i dos soterranis, construïts amb vidre, alumini i fusta, i s'estructura segons diverses caixes superposades. La façana ha estat descrita com un "plaça vertical", un lloc per socialitzar, per mirar i per ser vistos.