Palau del Marquès d'Alella: Jardins de la Fundació Muñoz Ramonet
(Barcelona | Galvany - Barcelonès)

Barcelona - Palau del Marquès d'Alella: jardins

Barcelona - Palau del Marquès d'Alella: jardins (Foto: Albert Esteves, 2018)

Barcelona - Palau del Marquès d'Alella:escultura de Josep Dunyach, 1934

Barcelona - Palau del Marquès d'Alella:escultura de Josep Dunyach, 1934 (Foto: Albert Esteves, 2018)

Barcelona - Palau del Marquès d'Alella:escultura de Josep Dunyach, 1927

Barcelona - Palau del Marquès d'Alella:escultura de Josep Dunyach, 1927 (Foto: Albert Esteves, 2018)

Barcelona - Palau del Marquès d'Alella:escultura de Josep Cañas, 1944-45

Barcelona - Palau del Marquès d'Alella:escultura de Josep Cañas, 1944-45 (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusParcs i jardins
AutorJean-Claude-Nicolas Forestier / Joan Mirambell i Ferran (reforma)
Situació Muntaner, 282-290
Els jardins del Palau del Marquès d'Alella van ser encarregats al prestigiós paisatgista francès Forestier coetàniament a la construcció de la casa, l'any 1916. Lamentablement, l'any 1933 els problemes econòmics del propietari, Ferran Fabra i Puig, van obligar-lo a vendre's una part dels terrenys que ocupaven per construir-hi un bloc d'habitatges. L'any 1956, el nou propietari Julio Muñoz Ramonet va encarregar-ne una reforma a Joan Mirambell. En aquesta actuació es va mantenir l'estany original tot i modificar-ne l'orientació i es va desplaçar la pèrgola. Al sector del carrer Avenir es van substituir les flors per una piscina.

Repartides pel jardí hi ha diverses escultures classicistes dels artistes Josep Dunyach, Josep Cañas i Vicenç Navarro, dels anys vint als quaranta.

Substanciat el litigi amb les filles de Muñoz Ramonet, finalment els jardins han pogut ser oberts al públic l'any 2015, després d'una actuació municipal que ha procurat aproximar-se al projecte original de Forestier.