Central Telefònica de la Vila Olímpica
(Barcelona | La Vila Olímpica del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Central Telefònica de la Vila Olímpica

Barcelona - Central Telefònica de la Vila Olímpica (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorBach - Mora
Situació Av. Icària, 136-140
Edifici configurat per dos volums exempts, units entre ells per un pont sota el qual passa el carrer. També tenen un soterrani comú. Els dos cossos tenen una estructura molt diferent. L'un és prismàtic, quadrangular, aplacat de pedra i gairebé cec, mentre que l'altre és el·líptic, amb quatre nivells d'obertures vidriades i acabat de planxa ondulada d'alumini. En paraules dels autors: les dues figures creen una tensió formal interessant pel que suposen aquests edificis simbòlics de la Vila, resolent el pesat problema iconogràfic d'un pas, pont o portal i oferint una convenient imatge d'edifici públic. Va ser construït entre 1989 i 1992.