Edifici Roger de Flor, 134
(Barcelona | Fort Pienc - Barcelonès)

Barcelona - Roger de Flor, 134 (Foto: Albert Esteves, 2018)

EstilArt Decó
AutorRamon Puig Gairalt
Situació Roger de Flor, 134
L'art déco va arribar a Catalunya barrejat amb el Noucentisme. Ramon Puig Gairalt (1886-1937) va ser un dels arquitectes que més s'hi va apropar durant els anys vint i trenta. Aquest edifici, de l'any 1928, en podria ser un exemple. La façana s'articula amb un tram central obert amb dobles finestres i els dos eixos laterals ressaltats amb balcons individuals de llosana poligonal, tret del superior, on el balcó és corregut. Els elements més destacables són, però, els tres relleus situats damunt la porta, el més gran dels quals sembla una al·legoria del comerç ultramarí.