Can Castelló
(Barcelona | Monterols - Barcelonès)

Barcelona - Can Castelló

Barcelona - Can Castelló (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Castelló, 1 / Freixa, 52-56
Antiga masia, actualment equipament públic, envoltada d'un magnífic jardí. El seu origen es remunta al segle XVI, i es coneixia com a Can Galvany fins que, pel matrimoni de Rosa Galvany amb Gabriel Castelló (1787), va passar a dir-se Can Castelló. La fesomia d'aquell edifici es va perdre gairebé del tot quan al segle XIX es va procedir a una reforma integral de l'edifici. Posseïa una extensa finca agrícola fins que, aprofitant el creixement demogràfic de la zona durant la segona meitat del segle XIX, els propietaris van decidir parcel·lar-la i urbanitzar-la. Cap a la fi del segle XIX, Joaquim Castelló va encarregar una nova rehabilitació de caràcter modernista que ha deixat com a testimoni el sostre de la sala noble, amb ornamentació de fusta. La masia va passar posteriorment a mans de l'Ajuntament i l'any 1993 va començar a funcionar com a casal de gent gran i centre cívic.