Conjunt residencial Freixa-Raset
(Barcelona | Monterols - Barcelonès)

Barcelona - Blocs residencials Freixa-Raset

Barcelona - Blocs residencials Freixa-Raset (Foto: Albert Esteves, 2018)

Barcelona - Blocs residencials Freixa-Raset, vista aèria

Barcelona - Blocs residencials Freixa-Raset, vista aèria (Foto: Institut Cartogràfic de Catalunya, 2018)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJosé A. Coderch de Sentmenat
Situació Freixa, 22-32 / Raset, 21-31
Conjunt de sis blocs, de 48 apartaments cadascun, que ocupen una illa sencera i que conformen un àmbit unitari, amb zones enjardinades entre els edificis que tenen una funció integradora. Les façanes, traçades amb molts elements escalonats, estan acabades amb un revestiment de plaques de ceràmica premsada, disposades en sentit vertical combinades amb les persianes de llibret, de fusta. El projecte és de l'any 1968 i es va enllestir l'any 1973, any en què va rebre el primer premi FAD d'Arquitectura.