Església de Santa Maria Magdalena (monestir de les Agustines)
(Barcelona | Monterols - Barcelonès)

Barcelona - Santa Maria Magdalena

Barcelona - Santa Maria Magdalena (Foto: Albert Esteves, 2018)

Antiga església del convent de les Magdalenes. Dibuix de Lluís Rigalt, 1877 - Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi (Inv. 1360 D)

Situació Vallmajor, 29
L'origen d'aquest monestir cal remuntar-lo al segle XIV, quan el Consell de Cent va acordar la creació d'un convent on es poguessin acollir dones de vida llicenciosa, penedides D'aquí ve l'advocació de Maria Magdalena. Aquest convent va estar situat inicialment a la Riera de Sant Joan, a l'actual Via Laietana, i va desaparèixer amb l'obertura d'aquesta via, l'any 1877. Des de l'inici va estar constituït per monges agustines. Després d'alguns trasllats temporals, a començament del segle XX van establir-se a l'actual emplaçament del carrer Vallmajor-Copèrnic.

Des del punt de vista arquitectònic, l'element més destacat és l'església neogòtica, construïda durant la segona dècada del segle XX, curiosament no inclosa a l'Inventari del Patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona.