Edifici Schmith
(Barcelona | Farró - Barcelonès)

Barcelona - Balmes, 368 (Foto: Albert Esteves, 2018)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorFrancesc de Paula Nebot Torrens
Situació Balmes, 368 / General Mitre, 166-168
Edifici projectat l'any 1949, exponent d'una tipologia molt habitual a la dècada dels quaranta, coneguda com a Monumentalisme o Noucentisme de postguerra. Situat en una cantonada, consta de soterranis i set pisos. La planta baixa, tret del vestíbul i l'habitatge del porter, està destinada a botigues. Els pisos tenen dos habitatges per replà.

El projecte atorga contundència a la cantonada, que s'expressa com una mena de gran torre semicilíndrica, coronada amb una senyorial cúpula de pissarra. Frontons i balustrades de pedra artificial li aporten el toc classicista. Els acabats combinen la pedra blanquinosa amb l'obra vista premsada, de color vermellós.