Casa Manuel Llorens
(Barcelona | Monterols - Barcelonès)

Barcelona - Balmes, 301 (Foto: Albert Esteves, 2018)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorFrancesc de Paula Nebot Torrens
Situació Balmes, 301 / Sant Elies, 2-4
L'arquitecte Francesc de Paula Nebot (1883-1965) és un dels principals exponents de la versió més classicista i acadèmica del Noucentisme, un estil emparentat amb els Beaux Arts francès i l'escola de Chicago. En aquest edifici, de l'any 1941, el protagonisme se l'enduu el cos semicilíndric de la cantonada, concebut a tall de torre i coronat amb una cúpula de pissarra. Detalls clàssics, com les pilastres toscanes, els frontons corbats, les mènsules motllurades o les balustrades, es combinen els esgrafiats geomètrics dels àtics, que matisen el color natural de la pedra artificial.

Entre 1943-46 es va construir l'edifici veí, al núm. 303, concebut com una ampliació de l'anterior.