Casa Pi i Figueras
(Pals - Baix Empordà)

Pals - Casa Pi i Figueres, 1949

Pals - Casa Pi i Figueres, 1949 (Foto: cartell in situ)

AutorLluís Bonet Garí
Situació Major, 14-16
El doctor Jaume Pi i Figueres va néixer a Pals l'any 1900. Cirurgià eminent, va ser pioner en la revalorització de la vila de Pals i un dels que més van contribuir a la seva restauració. A partir de l'any 1949 va iniciar la construcció de la seva casa a l'indret on hi havia hagut el castell medieval, alguns murs del qual es van aprofitar per alçar la capella. Consta d'una edificació principal, de dimensions notables, i altres construccions annexes, com l'esmentada capella i dos ponts d'arc rebaixat. En la construcció es van aprofitar algunes finestres gòtiques i altres elements d'època medieval. El projecte va ser dut a terme per l'arquitecte Lluís Bonet Garí.