Casa de la Vila
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - Casa de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2019)

Martorell - Casa de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2008)

Martorell - Casa de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Plaça de la Vila
Edifici del segle XVI que conserva, al seu nivell inferior, elements originals com el portal adovellat o la finestra amb llinda i brancals de pedra. Havia estat antiga casa senyorial dels Rosanes, els Castellvell, els Foix, els Requesens i, durant els segles XVII i XVIII, dels marquesos de Vélez. Va ser restaurat el 1937, afegint-s'hi als dos nivells superiors la decoració a base d'esgrafiats, obra de l'artista Ferran Serra. Estan centrats per la figura de la deessa romana de la collita i, a sota, una nimfa representant l'Anoia i un faune representant el Llobregat. Enmig hi ha un element escultòric, un escut sostingut per dos àngels, procedent de l'antiga església enderrocada el 1936.