Ca la Pruna (Mas Illa)
(Pals - Baix Empordà)

Pals - Ca la Pruna

Pals - Ca la Pruna

Pals - Ca la Pruna

Situació Carrer Paul Companyó - Carrer de la Creu
InterèsEspecial interès Interessant
El mas Illa va ser un dels més notables de Pals des de la fi de l'edat mitjana. Documentat des del segle XV, havia tingut un molí arrosser a la planta baixa. Va patir un incendi durant la primera guerra carlina, l'any 1833 i va ser sensiblement alterat en la restauració dels anys setanta del segle XX. Conserva tanmateix dues torres quadrangulars força antigues, restes dels murs medievals i elements dels segles XVI al XVIII. Destaca el portal adovellat i diverses finestres gòtic-renaixentistes, així com les dues garites cantoneres.

Adquirit per tres veïns de Pals, va ser donat al municipi com a Casa de Cultura. Compta amb una exposició permanent amb una àmplia mostra d'elements propis de la vida rural.