Torre Mora
(Pals - Baix Empordà)

Pals - Torre Mora

Pals - Torre Mora

Pals - Torre Mora (Foto: cartell in situ)

Situació Platja de Plas. Carrer del Golf-carrer de Llevant
Com la majoria de les torres de guaita costeres, va ser construïda al segle XVI, a l'època en què sovintejaven els atacs de la pirateria turca i berberisca. L'any 1579 Antoni de Carreras va obtenir-ne el permís per construir-la. És una torre cilíndrica, de dues plantes, que es conserva a una alçada d'uns 10 m. Està feta amb pedra irregular lligada amb argamassa. L'entrada és a l'alçada del primer pis i s'hi accedia a través d'una escala de mà.

Al voltant de la torre hi ha restes de petites cases de pescadors, anomenades botigues, ja esmentades cap a la fi del segle XV i que al segle XVIII van arribar a la dotzena.