Can Torrents del Pa
(Folgueroles - Osona)

Folgueroles - Can Torrents del Pa. Detall llinda (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Folgueroles - Can Torrents del Pa. Esgrafiat

Folgueroles - Can Torrents del Pa. Esgrafiat (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Situació Plaça Verdaguer, 12
Edifici de planta rectangular de planta i dos pisos. A la planta baixa hi ha tres obertures, una de les quals porta al forn. D'aquí el nom de can Torrents del Pa.

La façana està arrebossada deixant només a la vista les llindes i els muntants fets amb pedra de Folgueroles. Hi ha una llinda gravada amb la llegenda "Alabat Sia Déu" i una creu, que fa saber que la casa està en terme de sagrera i la data de 1744. A la part superior presenta uns esgrafiats de 1928.

Durant un temps, una part de l'edifici fou ocupat per una escola de monges. I més tard, serví també com a ajuntament.