Monestir de Pedralbes: pou del claustre
(Barcelona | Monestir de Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Monestir de Pedralbes, pou del claustre (Foto: José Aguado, 2018)

Barcelona - Monestir de Pedralbes, pou del claustre (Foto: Albert Esteves, 2010)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Interior del claustre
El monestir de Pedralbes ha comptat des del seu origen amb un sistema autònom de proveïment d'aigua, el qual combinava l'aigua corrent provinent d'una mina propera, amb la d'una cisterna i un pou. La cisterna, situada en un angle del claustre, fa ser feta construir a començament del segle XVI i es va allargar molts anys. Això dificulta la datació del pou que hi ha al seu damunt. Té una boca octogonal, amb dos pilars i un coronament ricament esculpit. Els pilars estan decorats amb relleus de tipus vegetal i grotescos. El coronament s'estructura com un frontó amb les ales corbades, flanquejades per dos lleons rampants, que fa de suport d'un pedestal amb un ou, amb una creu i dos coloms al costat. Hi ha inscrita la data de 1771.

Segons Joan Bassegoda Nonell, l'obra de la bocana és de l'any 1548, quan era abadessa Teresa de Cardona. I la data de 1771 correspondria a una restauració feta en època de l'abadessa Gabriela Ladrón de Guevara.