Can Sabater (Casa de la Vila)
(Begur (vila) - Baix Empordà)

Begur - Can Sabater (Ajuntament) (Foto: Maria Empar Giménez -Invarquit, Gencat.cat-, 1992)

Begur - Can Sabater a principis del segle XX

Begur - Can Sabater a principis del segle XX (Foto: enviada per Blanca Sabater)

Situació Plaça de la Vila, 1
Edifici construït l'any 1902, un període de gran activitat constructiva a la vila, afavorida pel retorn dels emigrats a ultramar. Va ser construït per Bonaventura Sabater i la seva esposa Matilde Forgas, filla del propietari de la fàbrica surera, de la qual Sabater n'era gerent. És un edifici de planta baixa i pis, amb soterrani i terrat, amb façanes més aviat sòbries, de tipologia eclèctica, tot i que al seu interior conserva elements originals d'estil modernista. Des de 1942 és propietat municipal i allotja l'Ajuntament.

Bonaventura Sabater i Burcet (1862-1938) va ser alcalde de Begur amb 25 anys i posteriorment diputat provincial i diputat a Corts entre 1896 i 1905 i entre 1918 i 1919. Va ser membre de la Lliga Regionalista. L'incendi de la fàbrica Forgas, l'any 1919 i l'impacte que això va tenir a la vila (va perdre quasi la meitat dels seus habitants) va suposar l'inici del seu declivi. Va morir en un bombardeig a Barcelona, durant la Guerra Civil.