Casa Pere Cortada
(Begur (vila) - Baix Empordà)

Begur - Casa Pere Cortada, al fons

Begur - Casa Pere Cortada, al fons (Foto: Albert Esteves, 2018)

Begur - Casa Pere Cortada (Foto: cartell in situ, 2018)

Situació Carrer de la Concepcio Pi "Tató", 3
Pere Cortada Sabater va ser un dels molts begurencs que es van embarcar per fer les Amèriques durant el segle XIX. Havia nascut l'any 1915 i va emigrar a mitjans dels anys trenta, amb els seus germans Manuel i Josep, cap a Santiago de las Vegas i Matanzas, a Cuba. Retornat a Begur va fer alçar aquesta casa, que té inscrita a la porta la data de 1880 i les inicials P.C.S.

El valor de la casa està sobretot al seu interior, on es conserven les pintures que decoren les parets de les diverses sales, amb motius florals i geomètrics i una policromia de tonalitats clares i colors pastel.

Actualment allotja un restaurant.