Casa Vicenç Ferrer Bataller
(Begur (vila) - Baix Empordà)

Begur - Casa Vicenç Ferer Bataller

Begur - Casa Vicenç Ferer Bataller (Foto: Albert Esteves, 2018)

Begur - Casa Vicenç Ferer Bataller (Foto: cartell in situ)

Situació Carrer Bonaventura Carreras, 16
L'any 1856, Vicenç Ferrer Bataller va emigrar a Santiago de Cuba, amb 17 anys, i allà va fer fortuna dedicat a la indústria tabaquera i al comerç de farines. Retornat a Begur va continuar enriquint-se dedicat a la indústria del suro.

Aquesta havia estat una casa senzilla amb un jardí al davant i un pati al darrere. L'any 1887 s'hi van fer les reformes que la van transformar en l'actual edifici senyorial que ara podem contemplar. Vicenç Ferrer va morir poc després i la seva vídua va afegir-hi un pavelló, l'any 1892. L'ornamentació de l'edifici té caràcter eclèctic, amb alguns elements modernistes. A la reixa que dóna al carrer podem llegir la data de 1887 i les inicials VFB. Damunt del balcó, hi ha la de 1892. La façana posterior té adossat un cos transversal que conforma una galeria de dos pisos, amb columnes de capitells florals.