Capella de Sant Ramon
(Begur (vila) - Baix Empordà)

Begur - Ermita de Sant Ramon

Begur - Ermita de Sant Ramon (Foto: Albert Esteves, 2018)

Begur - Ermita de Sant Ramon (Foto: cartell in situ)

Situació Plaça de Sant Ramon
Situada sota el castell, en un punt des d'on es contempla una esplèndida panoràmica de la costa i de la plana, amb el Montgrí al fons. La capella està documentada des del segle XVIII, però segons Josep Vaquer i Catà és anterior a 1627, probablement alçada l'any 1605. Inicialment estava dedicada a Santa Maria de la Pietat. Va ser reconstruïda l'any 1951 després que fos destruïda l'any 1936.

És una capella senzilla, típica del barroc popular, de planta rectangular amb un atri davant de l'entrada i campanar d'espadanya. La porta és de llinda recta, monolítica, i al seu damunt hi ha un ull de bou. L'absis pren una forma trapezial a causa dels contraforts.

S'obre al públic el dia de la festivitat del sant.