Passatge Tubella
(Barcelona | Les Corts - Barcelonès)

Barcelona - Passatge Tubella

Barcelona - Passatge Tubella (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorAntoni Pons Domínguez
Situació Passatge Tubella
Va ser urbanitzat a partir de l'any 1925 pel comerciant igualadí Joan Tubella Soler. Està format per un conjunt de cases unifamiliars, de planta i pis, amb patis interiors i uns petits jardins davanters. Trent d'un parell d'edificis moderns que desllueixen el conjunt, el passatge conserva l'harmonia i l'encís de l'època de la seva construcció.

Els terrenys foren adquirits als comtes de Bell-lloc i les vint-i-dues cases inicialment projectades amb una sola planta i que acabarien tenint-ne dues (doblant així el nombre d'habitatges), estaven destinades a treballadors britànics per al sector tèxtil, que mai van arribar i van ser ocupades per obrers locals de l'empresa Benet Campabadal.