Convent de Santa Reparada
(Begur (Esclanyà i cales) - Baix Empordà)

Begur - Convent de Santa Reparada

Begur - Convent de Santa Reparada (Foto: https://www.hotelconventbegur.com/ca)

Begur - Convent de Santa Reparada, detall de la porta

Situació Carretera de la Platja del Racó, 2
Situat a la vall de sa Riera, és un antic convent de frares mínims fundat l'any 1689. Sembla que hi hagué una capella, esmentada l'any 889, dedicada a Santa Reparada. La capella actual és barroca, d'una nau amb volta d'arestes. A la llinda hi té gravada la data de 1730 i la paraula charitas. L'any 1777 el papa va concedir permís per traslladar-hi les relíquies de la santa, tot i que es van dipositar a l'església de Sant Pere i no al convent. Els frares van ser exclaustrats amb la desamortització de 1835 i es va convertir en una fàbrica de taps de suro. Adquirida per uns particulars va ser retornada als mínims, però l'any 1939 va passar a mans del Sindicat d'Estudiants franquista. L'any 2004 va ser reformat i convertit en hotel.