Escultura Boogie-Woogie
(Barcelona | Sant Ramon - Maternitat - Barcelonès)

Barcelona - Boogie-Woogie (Foto: Anna Corcoll, 2018)

Barcelona - Boogie-Woogie (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorAntoni Roselló Til
Situació Gran Via de Carles III, 79
Escultura de ferro policromat instal·lada l'any 2008, ubicada a l'entrada de l'Institut Dexeus des de la ronda del Mig. L'autor la va batejar amb el nom de Boogie-Woogie, un estil de música negra americana del període d'entreguerres, i està inspirada en una peça de Modrian que té un nom semblant Broadway Boogie-Woogie, dels anys quaranta. Alhora, els perfils de l'estructura dibuixen les lletres B (de Barcelona) i D (de Dexeus).

Es veu al darrere el nou edifici hospitalari, dels arquitectes Artigues i Sanabria, de 2003. Aquest s'aboca principalment sobre el carrer Sabino de Arana, en una cota més alta, deixant lliure l'espai protegit dels jardins, visibles gràcies a una tanca transparent. Es connecta amb la façana antiga mitjançant un atri obert. La coberta atén les condicions climàtiques, facilitant la ventilació creuada a l'estiu, emmagatzemant calor a l'hivern.