Can Verdaguer
(Barcelona | Porta - Barcelonès)

Can Verdaguer (Foto: Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya. Josep Bonet, 1913-30)

Can Verdaguer

Can Verdaguer (Foto: Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya. Timoteu Colomines, 1927)

Situació Piferrer, 94-100
Masia del segle XVI considerada la darrera amb activitat agrícola de Barcelona, ja que va seguir amb aquests usos fins al 1987, habitada pels Samsó, els darrers masovers. De tipus basilical, però diferent alçada dels laterals, amb planta baixa, pis i golfes, obertures emmarcades en pedra i porta adovellada. Les fileres de carreus que en ressegueixen el perfil són posteriors. Compta amb dos rellotges de sol.

El 2006 la va comprar l'ajuntament. Durant la rehabilitació, es va destruir la terrassa porxada i un annex que hi havia a llevant, deixant a l'aire lliure l'antiga premsa. Des del 2013 és un centre cívic.